Secondary Adv

WhatsApp humbet miliona perdorues

Share on Google+

Miliona përdorues të WhatsApp braktisën aplikacionin përpara një azhornimi të privatësisë që do të ndante të dhënat e tyre me Facebook.

 

Për shkak të një humbje kaq të madhe, WhatsApp tani po shtyn ndryshimin e ndarjes së të dhënave. Aplikacioni për smartphone anuloi afatin e 8 shkurtit për të pranuar një azhornim, duke thënë se do të përdorte pauzën për të pastruar dezinformatat rreth privatësisë dhe sigurisë.

Firma në vend të kësaj 'shkon te njerëzit gradualisht për të rishikuar politikën me ritmin e tyre para se opsionet e reja të biznesit të jenë në dispozicion në 15 maj. Shitja e WhatsApp për azhornimin e saj mund të mos jetë e mjaftueshme për të rimarrë humbjet e saj, pasi shumë u dyndën në aplikacionet e koduar të mesazheve Signal dhe Telegram, të dyja janë shkarkuar më shumë se 1.3 milion herë që nga njoftimi.

Ne kemi dëgjuar nga kaq shumë njerëz se sa konfuzion ka rreth azhornimit tonë të fundit, tha WhatsApp në një postim. Ky azhornim nuk e zgjeron aftësinë tonë për të ndarë të dhëna me Facebook.

WhatsApp njoftoi ndryshimin e politikës së privatësisë më 7 janar, i cili do të kërkonte që të gjitha vendet jashtë Evropës dhe Mbretërisë së Bashkuar të lejonin aplikacionin të ndante të dhëna me Facebook.

Shumë përdorues ishin të zemëruar nga lëvizja dhe u dyndën në aplikacione të tjera mesazhesh, kryesisht Telegram dhe Signal. Telegram mori gati 1.7 milion shkarkime dhe Signal fitoi 1.2 milion shkarkime që kur WhatsApp njoftoi përdoruesit për azhurnimin e privatësisë.


Më të lexuarat