Secondary Adv

Rusia prodhon vaksinen e dyte, EpiVaCorona

Share on Google+

Rusia pretendon se vaksina e re COVID-19, EpiVacCorona, është 100 për qind efektive pas provave klinike. 

 

Lajmi, i raportuar fillimisht përmes agjencisë shtetërore ruse të lajmeve TASS, duket se është një nxitje për fushatën e vaksinimit COVID-19 të Rusisë, e cila tashmë po sheh shtrirjen e vaksinës së saj të parë, Sputnik V. Rusia filloi provat masive të EpiVacCorona-së së re kohët e fundit në nëntor.

E zhvilluar nga Instituti Vektor i Siberisë, vaksina është vendosur të jetë e dyta e aprovuar nga Moska pas Sputnik V. Raportet e Përkohshme thonë se vaksina Sputnik V thuhet se është 92 për qind efektive në mbrojtjen e njerëzve nga COVID-19.

Megjithëse Sputnik V ka një shkallë të lartë të efikasitetit, provat nuk shkuan plotësisht mirë, pasi 20 vullnetarë thuhet se kishin marrë COVID-19 gjatë procesit. Mbetet për t'u parë nëse qeveria ruse do të zgjedhë të përqëndrojë shumicën e përpjekjeve të saj në prodhimin e EpiVaCorona me shkallën e saj më të lartë të efikasitetit, ose nëse do të përqendrohet në një shpërndarje më të shpejtë duke rritur shkallën e vaksinimeve përmes furnizimeve me të dyja vaksinat.

Vaksinat ruse Sputnik V dhe EpiVaCorona nuk janë, sigurisht, të vetmet vaksina që po administrohen në popullatat në të gjithë botën. Vaksina Pfizer-BioNTech COVID-19, e zhvilluar në një bashkëpunim midis shkencëtarëve nga Gjermania dhe SH.B.A., iu dha autorizimi i përdorimit emergjent më 11 dhjetor.

Në provat e Fazës III, ajo demonstroi 95 përqind të efikasitetit. Kjo vaksinë duhet të ruhet në -94 gradë F (-70 gradë C), e cila kërkon njësi të specializuara të ngrirjes.


Më të lexuarat