Secondary Adv

Vaksina Covid duhet perseritur cdo vit

Share on Google+

Variantet e reja të koronavirusit në të gjithë globin mund të ndërpresin progresin e bërë në betejën kundër pandemisë. 

 

Gjatë javëve të fundit, një numër i llojeve të reja janë gjetur, përfshirë në MB, Afrikën e Jugut dhe Brazil. Shkencëtarët paralajmërojnë se variantet e reja mund të ri-infektojnë lehtë njerëzit që i kanë mbijetuar COVID sepse ekziston rezistenca e mundshme kundër antitrupave, e cila shmang përgjigjen e sistemit imunitar të gjeneruar nga infeksioni i parë.

Për më tepër, ata paralajmërojnë që variantet mund të detyrojnë studiuesit të azhornojnë vaksinat shpesh deri në atë pikë sa të bëhet si gripi me një vaksinë të nevojshme çdo sezon. Disa variante janë gjendur në të gjithë globin, mbase asnjë më i dukshëm se B 1.1.7.

FDA ka lëshuan një raport duke thënë se ai mund të bëhet lloji më i përhapur në vend deri në Mars. Një variant tjetër, i quajtur 501Y.V2, u zbulua për herë të parë në Afrikën e Jugut është përhapur në disa kombe të tjera.

Një autor i studimit vuri në dukje që kjo do të thotë se domosdoshmërisht imuniteti natyror i njerëzve ulet 10 herë nëse infektohet me një mutacion të ri. Ai shton se varianti i Brazilit, P.1, është shqetësues sepse mutacionet janë të ngjashme dhe kjo bën që rastet të rriten në zonat që besohet se kanë një prag të lartë të imunitetit.

Në çdo kohë ju shihni të njëjtat mutacione që lindin dhe fillojnë të përhapen shumë herë, në lloje të ndryshme virale në të gjithë botën, kjo është vërtet një provë e fortë se ka disa avantazhe evolucionare ndaj këtyre mutacioneve. Aktualisht nuk ka asnjë provë që ndonjë nga variantet është rezistent ndaj vaksinave COVID të Pfizer apo Moderna.


Më të lexuarat