Secondary Adv

Torch Tower, projektohet kulla me e larte e japonise

Share on Google+

Sou Fujimoto ka njoftuar se ai dhe firma e tij janë të përfshirë në projektin e Torch Tower në Tokio, një rrokaqiell 390 metra që do bëhet ndërtesa më e lartë e Japonisë. 

 

Projekti bën pjesë në një zhvillim më të gjerë të njohur si Tokyo Torch, një masterplan që do të përfshijë një strukturë tjetër shumëkatëshe (tokiwabashi tower) dhe do të lidhet drejtpërdrejt me stacionin e metrosë ōtemachi të qytetit, ngjitur me stacionin e tokyos. 

Zhvilluar nga Mitsubishi estate, zhvillimi i Tokyo Torch integron zona aktive për këmbësorë në nivelet e saj më të ulëta me dy kullat që përmbajnë një sërë funksionesh si zyrat, pikat tregtare dhe ato me pakicë, një hotel dhe një kuvertë vëzhgimi.

Siç sugjeron emri i saj, Torch Tower është frymëzuar nga një pishtar flakërues me kurorën e rrokaqiellit të projektuar nga arkitektët e Sou Fujimoto. Këtu, në një lartësi prej përafërsisht 300 metra (984 këmbë), një shesh i madh gjysmë i jashtëm shërben si një kuvertë vëzhgimi e arritshme me pamje nga qyteti.

Sipas Sou Fujimoto - i cili zbuloi modelin në instagram, në vend që të projektohet si objekt, hapësira do të projektohet si një ‘vend për njerëzit’. Tokiwabashi Tower është planifikuar të përfundojë në 2021, me Torch Tower e cila planifikohet të hapet në 2027 si ndërtesa më e lartë e Japonisë.


Më të lexuarat