Secondary Adv

Rreziku nga Covid vijon edhe pas rikuperimit

Share on Google+

Të dhëna të reja alarmante zbulojnë se një e treta e pacientëve të Covid të rikuperuar ripranohen brenda pesë muajve në spital, dhe një në tetë humbin jetën.

 

Studimi zbuloi se 29.4 përqind e pacientëve të rikuperuar vuanin ndërlikime të mëtejshme që kërkonin trajtim spitalor. Dhe tragjikisht 12.3 përqind vdesin pasi dolën nga spitali. Kjo ka bërë thirrje që autoritetet të jenë më të përgatitur për Long Covid, me monitorim të përmirësuar të pacientëve të dalë.

Shkencëtarët gjetën një rritje në njerëzit që vuanin nga problemet e zemrës, diabeti dhe kushtet kronike të mëlçisë dhe veshkave pasi u ndeshën me Covid-19. Njerëzit duket se po shkojnë në shtëpi, duke marrë efekte afatgjata, duke u kthyer dhe duke vdekur.

Ne shohim që gati 30 përqind janë ripranuar në spital dhe kjo është shumë njerëz, u shpreh ai. Covid ka të bëjë me shumë më tepër sesa vdekjen. Një barrë e konsiderueshme e sëmundjes afatgjatë pas shtrimit në spital për Covid.

Ekspertët kanë thënë më parë se ata besojnë se një në 10 njerëz zhvillojnë Long Covid, me ONS që gjen 10 përqind të atyre që shërohen duke përjetuar simptoma tre muaj më vonë.

Të dhënat më të fundit të qeverisë tregojnë se 89,261 njerëz kanë vdekur brenda 28 ditëve nga testimi pozitiv për Covid-19. Por nëse gjetjet janë të sakta, numri i vërtetë i të vdekurve mund të jetë shumë më i lartë, me virusin që mund të shkaktojë kushte të tjera vdekjeprurëse.


Më të lexuarat