Secondary Adv

Projekti i kulles me forma gjarperuese ne Manhatan

Share on Google+

Studio Hayri Atak ka projektuar një rrokaqiell goditës për horizontin e Manhatanit, forma amorfe dhe vetitë materiale të të cilit e bëjnë të dallojë midis ndërtesave fqinje.

 

Studio e arkitekturës Hayri Atak ka parashikuar një rrokaqiell goditës për horizontin e Manhatanit, forma amorfe dhe vetitë materiale të të cilit e bëjnë atë të dallohet midis ndërtesave fqinje.

Ndërsa është i krahasueshëm për nga shkalla dhe proporcioni i strukturës së saj, Sarcostyle Tower dallon dukshëm nga konteksti. Ndryshe nga disa nga fqinjët e saj statikë, kulla të tjera të larta, të formuara gjeometrikisht, ndërtesa është e frymëzuar nga koncepte biologjike, përfshirë anatominë dhe qelizat, të cilat i japin projektit një ndjeshmëri organike brenda peisazhit të dendur të qytetit. 

Në projektin e Sarcostyle Tower, studioja arkitekturore Hayri Atak ka ndërthurur elemente të arkitekturës në një strukturë të formës gjarpëruese që duket se mbështillet rreth vetvetes.

Kjo krijon një seri boshllëqesh që i japin projektit një ndjenjë transparence fantazmë dhe ofrojnë interpretime të ndryshme në varësi të vendit nga shikohet ndërtesa. Në këtë mënyrë, Sarcostyle Tower demonstron perspektiva gjithnjë në ndryshim që tërheqin vëmendjen dhe angazhohen me rrethinën e tyre.


Më të lexuarat