Secondary Adv

Testohet ilaci qe mund te parandaloje infektimin

Share on Google+

Një ilaç i ri që mund të parandalojë infektimin me Covid është raportuar se ka mbrojtur 80% të banorëve të shtëpive të kujdesit nga infeksioni gjatë provave.  

 

Në studimin e stafit të shtëpive të kujdesit dhe banorëve, shkencëtarët i injektuan ata me antitrupa artificialë në një përpjekje për të siguruar një rritje të përkohshme të imunitetit ndaj koronavirusit, raporton The Times.

Kompania farmaceutike që qëndron pas provave të ilaçit, Eli Lilly, u raportua të ketë thënë se ilaçi mund të përdoret shpejt për njerëzit që nuk ishin ende të vaksinuar. Meqenëse antitrupat neutralizues janë të menjëhershëm, ato nuk kërkojnë që sistemi juaj imunitar të përgjigjet, u shpreh kompania.

Prova thuhet se përfshiu 965 njerëz të regjistruar nga shtëpitë e kujdesit të cilat kishin përjetuar shpërthime të virusit dhe gjysmës së tyre iu dha një placebo. Raportet thonë se pas tetë javësh ata që kishin marrë ilaçin gjithashtu panë një ulje prej 57 përqind të infeksioneve që kishin simptoma.

Kur studiuesit përfshinë vetëm ata që do të ishin ekspozuar më fort reduktimi u tha të ishte 80 përqind. Muajin e kaluar u raportua se ekspertët në University College London Hospitals NHS Trust po shikonin gjithashtu në testimin e një antitrupi i cili mund të siguronte mbrojtje afatgjatë për pacientët kur është tepër vonë për të ofruar një vaksinë.


Më të lexuarat