Secondary Adv

Projekti i kulles ne forme turbine qe rrotullohet

Share on Google+

Ndërsa inxhinieria arrin lartësi të paimagjinueshme të dijes, idetë e së ardhmes duket të jenë më të realizueshme se kurrë.

 

Në një projekt të tillë, qielli i Dubait mund të marrë një shije të vetën futuriste falë konceptit të rrokaqiellit të arkitektit turk Hayri Atak i cili është projektuar të rrotullohet fizikisht ndërsa fryn era, thënë kjo në një njoftim për shtyp të siguruar nga arkitekti.

Squall Tower u zbulua së fundmi në faqen e internetit të arkitektit dhe media sociale, duke siguruar një pamje të gjerë të ndërtesës. 'Squall Tower', e cila u hartua nga Hayri Atak, Kaan Kılıçdağ, Büşra Köksal dhe Kübra Türk, është një projekt koncept që kombinon tre parametra të ndryshëm në mënyrën më të përshtatshme.

Arkitekti u frymëzua nga turbinat vertikale të erës, dhe në kontrast me rrokaqiejt që i rezistonin forcës së erës, kulla lëviz në uniformë me mjedisin e saj. Kulla vjen me tre segmente në formë fjongo që janë krijuar për tu rrotulluar ngadalë, me një shpejtësi fikse. Segmentet do të përdridhen rreth një boshti qendror, me degë të shumta që lidhin gjithçka së bashku.

Një rrotullim i vetëm do të përfundojë një herë në 48 orë, me ose pa erë. Siç bëjnë shumë restorante rrotulluese, kulla do t'u mundësojë banorëve të saj që të kenë një pamje të plotë të Dubait. Atak deklaroi se kulla do të jetë në gjendje të veprojë e pavarur nga drejtimi i erës dhe të gjenerojë energji elektrike falë rrotullimit të saj. 

Hyrjet e tij rrotulluese në bazë do t'u mundësojnë njerëzve që të hyjnë në kullat rrotulluese të strukturës. Nuk është e qartë se kur ose nëse do të zhvillohet ndërtimi për Squall Tower. Nëse ndërtohet, kulla duket se me siguri do ta gjejë veten një vend në listën e mrekullive inxhinierike të botës.


Më të lexuarat