Secondary Adv

15 simptomat kryesore te Covid qe duhet te dini

Share on Google+

Simptomat zyrtare të Covid-19 janë tashmë të njohura, një kollë e vazhdueshme, ethe dhe humbje e shijes dhe nuhatjes.

 

Kushdo me ato tre shenja paralajmëruese klasike nxitet të vetizolohet dhe të bëjë një test menjëherë. Testi falas NHS aktualisht ofrohet vetëm për njerëzit që kanë një nga tre simptomat zyrtare.

Por ekspertët paralajmërojnë se ekzistojnë 12 simptoma më pak të njohura të koronavirusit, për të cilët duhet të jemi të gjithë të vetëdijshëm, pasi ato paralajmërojnë se mund të duhet të izoloheni edhe nëse nuk keni një nga treshet klasike.

Shkencëtarët besojnë se një arsye që virusi është përhapur kaq shpejt në MB dhe në pjesën tjetër të botës, duke vrarë më shumë se 2 milion njerëz, sepse një në tre njerëz vlerësohet të jetë asimptomatike. Por simptoma të tjera të lidhura me një defekt vdekjeprurës janë të ngjashme me sëmundjet e tjera sezonale, të cilat mund t'i çojnë njerëzit të gabojnë infeksionin Covid-19 me diçka më pak të keqe.

Studiuesit po u bëjnë thirrje njerëzve që të jenë të vetëdijshëm për simptomat e tjera që kanë përjetuar njerëzit që janë testuar pozitivisht për Covid-19. Studiuesit thonë se ka 15 simptoma në total, duke përfshirë tre zyrtare. Ata thonë se gjashtë më të zakonshmet e raportuara jashtë tre simptomave zyrtare janë: dhimbje koke, lodhje, humbje e oreksit, dhimbje muskulore, diarre, skuqje të lëkurës, konfuzion dhe delirium tek njerëzit e moshuar. 

Ata janë gjithashtu duke e vëzhguar nga afër 'Gjuhën Covid'. Studiuesit kanë paralajmëruar njerëzit me Covid ende të pranishëm me simptoma më pak të zakonshme që nuk futen në listën zyrtare të Shëndetit Publik të Anglisë (PHE) - siç janë skuqjet e lëkurës.


Më të lexuarat