Secondary Adv

Projekti i 2 kullave te lidhura ne forme U

Share on Google+

Studio Marco Vermeulen ka zbuluar modelin e saj për Malet Hollandeze, dy rrokaqiej të lidhur hibridë të bërë nga druri dhe betoni i petëzuar në Eindhoven, Hollandë.

 

Ndërtesa e Maleve Hollandeze do përmbajë dy kulla drejtkëndëshe, të larta 130 dhe 100 metra, dhe ishte projektuar për një vendndodhje qendrore në Eindhoven në zonën hekurudhore të qytetit pranë lumit Dommel.

Dizajni i propozuar u formua duke lidhur fasadat e kullave me njëra-tjetrën për të formuar një çati të stilit të luginës mbi një sallë pritjeje të brendshme që do të shtrihet në nivelet më të ulëta. Lartësia e saj do të thotë që ndërtesa 38-katëshe do të jetë e dukshme nga i gjithë qyteti.

Kompleksi shumëfunksional do të përfshijë strehim, zyra, ambiente të kohës së lirë dhe një hotel, përqendruar rreth një kopshti dimëror në katet e poshtme. Lënda drusore e petëzuar (CLT) do përdoret për pjesën më të madhe të ndërtesës, e cila do të jetë kryesisht e parafabrikuar dhe e mbledhur në vend.

Salloni i brendshëm i aksesueshëm nga publiku dhe kopshti dimëror në nivelet më të ulëta do të ndërtohen tërësisht duke përdorur lëndë drusore, ndërsa elementët strukturorë, përfshirë themelet dhe dyshemetë e kullave, do të bëhen prej betoni.

Një fasadë me grilë do të mbështjellë pjesën e jashtme dhe do të jetë e dukshme nga brenda, duke shtuar një cilësi të prekshme në dizajn. Kulla 130-metra në veri-lindje do të përmbajë shtëpi, ndërsa kulla më e vogël në jug-perëndim do të akomodojë hotelin dhe apartamente me qëndrim të shkurtër. Panelet diellore do të vendosen në fasadat jugore dhe perëndimore.


Më të lexuarat