Secondary Adv

Simptomat dalluese te variantit Brazilian te Covid

Share on Google+

Varianti Brazilian i Covid ndan simptomat kryesore me llojin fillestar, një temperaturë të lartë, kollë të vazhdueshme dhe humbje të shijes ose nuhatjes.

 

Zbuluar për herë të parë në qytetin e Manaus në dhjetor, varianti i Brazilit ka qenë në Mbretërinë e Bashkuar për disa javë, konfirmuan zyrtarët shëndetësorë të Dielën. Varianti ndan simptomat kryesore tashmë të njohura - por njerëzit mund të jenë akoma asimptomatikë pa marrë parasysh llojin.

Shumë njerëz që infektohen me koronavirus nuk kanë ndonjë simptomë, pavarësisht nga lloji që kanë, shpjegon British Heart Foundation. Dhe nuk ka asnjë simptomë të vetme që do të thotë që ju patjetër e keni ose nuk e keni virusin. Pra, nëse keni ndonjë shqetësim se mund të keni koronavirus, gjëja më e sigurt për të bërë është të izoloheni dhe të bëni një test.

Shtamet e reja të koronavirusit ndajnë të njëjtat simptoma kryesore me llojin fillestar, duke përfshirë një temperaturë të lartë, kollë të vazhdueshme dhe humbje të shqisës së shijes ose nuhatjes. BHF raportoi se kërkimet e hershme në llojin e MB (Kent) tregojnë se simptomat janë shumë të ngjashme me llojet e tjera.

Simptomat e zakonshme të raportuara për llojin në MB janë të ngjashme me variante të tjera, përfshirë lodhjen (32% të njerëzve me variantin e MB), dhimbjet e muskujve (25%), ethet (21%) ose dhimbjen e fytit (21%). Këto nivele të simptomave janë të ngjashme me nivelet që shihen me shtame të tjera.

Humbja e shijes ose humbja e nuhatjes është pak më pak e zakonshme për njerëzit me llojin e ri në Mbretërinë e Bashkuar, pasi 15% e njerëzve me variantin e MB raportojnë njërën nga këto simptoma, krahasuar me 18% të njerëzve me shtame të tjera.


Më të lexuarat