Secondary Adv

Varianti Brazilian mund te shmange antitrupat

Share on Google+

Një nga variantet e Covid mund të ri-infektojë njerëzit që janë shëruar tashmë, pavarësisht nga imuniteti i fituar përmes infektimeve të mëparshme.

 

Varianti u zbulua për herë të parë në Brazil në dhjetor 2020, por gjithnjë e më shumë është bërë një objekt shqetësimi për shkencëtarët të kujdesshëm ndaj një vale tjetër të madhe të koronavirusit.

Varianti P.1 po përhapet me shpejtësi nëpër qytetin e Manaus, por gjithashtu është shfaqur në 24 vende të tjera dhe shumë shtete të SHBA Me fjalë të tjera, kjo është serioze. Eshtë e drejtë të shqetësohemi për P.1, dhe këto të dhëna na japin një arsye pse, tha Epidemiologu William Hanage nga Harvard's T.H.

Të dhënat e hershme mbi aftësinë e llojit P.1 për të ri-infektuar njerëzit që tashmë janë rikuperuar nga koronavirusi janë, por hulumtimi i laboratorit nuk ka bërë rrugën e tij në një revistë zyrtare akademike, sipas raportit të NYTimes. Por rreziku është ende real, thonë ekspertët.

Gjetjet vlejnë për Manaus, por nuk dihet nëse ato zbatohen për vende të tjera, tha studiuesi Nuno Faria i Imperial College London, i cili bashkë-drejtoi kërkimin për variantin P.1. Mesazhi përfundimtar është që ju duhet të rritni të gjitha përpjekjet e vaksinimit sa më shpejt të jetë e mundur, tha Faria në raportin NYTimes.

Ju duhet të jeni një hap përpara virusit. Faria theksoi një nevojë për një kujdes ekstrem dhe shtoi se ne duhet të bëjmë gjithçka që është e mundur për të ngadalësuar përhapjen e koronavirusit, mbajtja e izolimit të vetë-imponuar dhe mbajtja e maskave mjekësore do të na ndihmojë të shmangim përhapjen e sëmundjes.


Më të lexuarat