Secondary Adv

Projekti i godinave me tarraca te gjelberuara

Share on Google+

Një projekt nga firma e arkitekturës Coldefy është përzgjedhur si fitues i një konkursi për të ndërtuar një ndërtesë të re zyre në Francën veriore.

 

Projekti do të ndërtohet në zonën e Euralille të Lille, një lagje urbane e planifikuar nga OMA në 1989 që përbën stacionin kryesor hekurudhor të qytetit. I titulluar ‘Echo’, projekti fitues do të sigurojë kryesisht hapësirë ​​për zyre së bashku me vendet për të ngrënë, dhe madje edhe një klub ngjitjeje.

Së jashtmi, zhvillimi, i cili përfshin 1,400 metra katrorë të zonave të mbjella, përkufizohet nga përdorimi i tij i gjelbërimit. Godina e cila do të ndërtohet duke përdorur metodat e ndërtimit të drurit, thuhet nga firma se është ndërtesa e parë me bazë bio në Euralille.

Dizajni përfshin dy struktura të madhësive të ndryshme me hapësirat fqinje të jashtme publike. Pllakat e dyshemesë së secilës ndërtesë zvogëlohen në madhësi në ngjitje, duke arritur kulmin në çatitë e gjelbërta që zbresin poshtë nëpër hapësirat e jashtme të secilës ndërtesë.

Në total, të dy strukturat do të përmbajnë 8,000 metra katrorë hapësirë ​​dyshemeje. Më e madhja nga të dy ndërtesat do të jetë dhjetë kate mbi tokë, ndërsa struktura më e vogël do të përmbajë pesë kate.

Krahas hapësirës për zyre dhe zonave të bashkëpunimit, programi i përzier gjithashtu strehon hotelieri, ngrënie dhe aktivitete të kohës së lirë, duke përfshirë një palestër.


Më të lexuarat