Secondary Adv

Si te zgjidhni kondicionerin e duhur per shtepine tuaj

Share on Google+

Meqenëse kjo është një blerje paksa e kushtueshme dhe me përparimet e vazhdueshme të teknologjisë, mund të jetë e vështirë të bëhet zgjedhja e duhur.

 

Të jeni të sigurt, ne i kemi marrë të gjitha informacionet që ju duhen. Këtu janë të gjitha gjërat që duhet të merren parasysh kur zgjidhni një kondicioner për shtëpinë tuaj.

 

Madhësia e apartamentit apo shtëpisë tuaj

Gjëja e parë që duhet të merrni parasysh kur blini një kondicioner të ri për shtëpinë tuaj është madhësia e pronës tuaj. Njohja e madhësisë së hapësirës që po kërkoni të freskoni do të ndikojë në llojin e njësisë ose numrin e njësive të kondicionimit të ajrit që do t'ju nevojiten.

 

Qëllimi është të zgjidhni madhësinë e duhur, jo shumë të madhe dhe jo shumë të vogël, për të arritur efikasitetin maksimal, komoditetin dhe shmangien e shpenzimeve të panevojshme. Për shembull, nëse keni një shtëpi të madhe me shumë dhoma, ka shumë të ngjarë të keni nevojë për një sistem qendror me kanale në të gjithë pronën. 

 

Lloji i pronës

Shpesh ka kufizime në lidhje me pronën tuaj, të cilat do të ndikojnë në llojin e njësisë AC që mund të përdorni. Për shembull, nëse jetoni në një apartament dhe ndërtesa nuk ka të instaluar një sistem qendror, ka të ngjarë të kufizoheni në një njësi të montuar në dritare ose në njësi portative.

 

Në anën tjetër, nëse jetoni në një shtëpi dhe po shikoni të keni të instaluar një sistem kanali, do t'ju duhet të keni hapësirë ​​të mjaftueshme të çatisë për kanalet dhe njësinë e kondicionimit të ajrit. Nuk mund të jetë gjithmonë e qartë se cilat janë zgjedhjet tuaja, kështu që ia vlen të flisni me profesionistët.

  

Buxheti

Sigurisht, një pengesë tjetër kur zgjedhni një kondicioner për shtëpinë tuaj është buxheti. Ka dy gjëra për t'u marrë parasysh këtu, kostoja paraprake e kondicionerit dhe instalimit, dhe kostot e vazhdueshme të funksionimit të sistemit. Këto kosto ndryshojnë shumë nga produkti në produkt.

 

Vlerësimi i energjisë

Sistemi i vlerësimit të yjeve të efiçiencës së energjisë është një mënyrë e shpejtë për të krahasuar produkte të ngjashme dhe për të parë se cila njësi e kondicionimit të ajrit është më efikase. Në përgjithësi, një vlerësim më i mirë i yjeve do të barazohet me kostot më të ulëta të funksionimit dhe më e rëndësishmja, më pak ndikim në mjedis. Pra, ndërsa një kondicioner mund të jetë pak më i shtrenjtë paraprakisht, ju mund të arrini kursime të kostos në planin afatgjatë.

 

Zhurma

Dhe së fundmi, sigurisht që ia vlen të mendosh se sa e zhurmshme do të jetë njësia AC, veçanërisht nëse jeton diku që është nxehtë dhe do punojë gjatë gjithë natës. Disa kondicionerë kanë një njësi të jashtme e cila është veçanërisht e rëndësishme të merret në konsideratë nëse kjo do të vendoset pranë një dhomë gjumi. Ka edhe produkte të ndryshme që mund të përdoren për të ndihmuar në uljen e zhurmës.


Më të lexuarat