Secondary Adv

Pfizer ka nisur testimin e vaksines tek femijet

Share on Google+

Pfizer Inc dhe partneri i saj gjerman BioNTech SE kanë filluar testimin e vaksinës së tyre COVID-19 tek fëmijët nën moshën 12 vjeç.

 

Të Mërkurën, zëdhënësi i Pfizer Sharon Castillo tha se vullnetarëve të parë në provat e fazës së hershme u janë bërë injeksionet e para. Vaksina u autorizua nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) në fund të Dhjetorit për ata të moshës 16 vjeç e lart.

Kompanitë shpresojnë se do të jenë në gjendje të zgjerojnë vaksinimin në atë interval moshe deri në fillim të vitit 2022. Gjykimi pediatrik, i cili do të përfshijë fëmijë të moshës gjashtë muajshe, ndjek një të ngjashëm të nisur nga Moderna Inc javën e kaluar.

Siguria e vaksinës së tyre me dy injektime në tre doza të ndryshme, 10, 20 dhe 30 mikrogramë, në një provë me 144 pjesëmarrës. Studiuesit planifikojnë që më vonë të zgjerohen në një provë në fazën e vonë me 4,500 pjesëmarrës, fëmijët do të ndahen në tre grupe: mosha nga gjashtë muaj deri në dy vjet, mosha nga dy deri në pesë vjet dhe moshat nga pesë deri në 12 vjeç.

Ekipi do të testojë sigurinë, tolerancën dhe reagimin imun të gjeneruar nga vaksina. Ndërkohë, Pfizer ka testuar vaksinën tek fëmijët nga mosha 12 deri në 15 vjeç. Kompania pret që të ketë të dhëna nga ajo provë në javët e ardhshme.

Vetëm vaksina Pfizer-BioNTech po përdoret në 16 dhe 17 vjeç në SH.B.A. Moderna si dhe Johnson & Johnson ishin rekomanduar për moshën 18 vjeç e lart, dhe asnjë vaksinë COVID-19 nuk është autorizuar tek fëmijët më të vegjël ende. 


Më të lexuarat