Secondary Adv

Britania aprovon testin 20 sekonda te Covid

Share on Google+

Britania ka aprovuar një test të shpejtë të koronavirusit që jep një rezultat në vetëm 20 sekonda, u zbulua sot.

 

Kompania në Mbretërinë e Bashkuar iAbra tha se testit Virolens iu dha miratimi nga rregullatori mjekësor i vendit pasi u provua në Aeroportin Heathrow. Kompania shpreson ta nxjerrë atë më gjerësisht në muajt e ardhshëm pasi MB të dalë nga bllokimi, posaçërisht në aeroporte, vende sportive dhe vende pune.

Testi përfshin një shtupë pështyme  që aplikohet në brendësi të faqeve, ndryshe nga shtupat e hundës dhe bajamet që përdoren më shpesh, të cilat mund të jenë të pakëndshme. Tamponët futen në një ruajtës që futet në pajisjen Virolens me madhësi të aparatit të kafes, e cila analizon kampionin për Covid.

Brenda makinës është një aparat fotografik dixhital i bashkangjitur në një mikroskop që ekzaminon mostrën dhe e drejton atë përmes një kompjuteri të programuar për të dalluar virusin. Përdoruesit marrin mostrat e tyre dhe nevojitet vetëm një person i trajnuar për të drejtuar makinerinë.

Çdo pajisje është e aftë të kryejë qindra teste në ditë. Histate, kompania që shpërndan provën, pretendon se është një nga pajisjet më të sakta dhe të shpejta në treg, duke dalluar 98 përqind të njerëzve pozitivë ndaj Covid.

Testi u provua në Heathrow dhe performanca e tij u krahasua me testet standarde PCR, të cilat mund të duhen disa ditë për të dhënë rezultate.


Më të lexuarat