Secondary Adv

Mutacionet Covid mund te rishfaqen pas disa vitesh

Share on Google+

Variantet e Covid do vazhdojnë të ri-infektojnë njerëzit çdo 2 deri në 4 vjet dhe më shumë mutacione mund të shfaqen pas mbarimit të pandemisë, ka pohuar një ekspert.

 

Profesori i Mjekësisë në Universitetin e Anglisë Lindore, Paul Hunter, tha se mbetet shumë e vështirë të parashikohet se si Covid-19 do të shndërrohet, megjithëse llojet e ardhshme të shtuara nuk mund të shkaktojnë sëmundje serioze. Tre variante aktuale janë identifikuar nga OBSH si një 'shqetësim'.

Ato përfshijnë llojin Kent më të transmetueshëm dhe ato nga Afrika e Jugut dhe Brazili, të cilat mund të jenë më rezistente ndaj vaksinave. Autoriteti ndërkombëtar i shëndetit ka frikë se mund të ketë implikime të rëndësishme nëse këto bëhen dominante. Shumë variante të reja thjesht shuhen.

Kjo është për t'u pritur, ne e dimë nga koronavirusët e tjerë njerëzorë që kanë qenë me ne për dekada, në mos shekuj, që këto viruse gradualisht largohen. Në fund të fundit me koronavirusët e tjerë njerëzorë, ne presim që të infektohemi mesatarisht rreth dy ose katër vjet me të njëjtin virus.

Pra, ka të ngjarë të shohim që kjo të ndodhë me koronavirusin, dhe kjo nuk do të thotë se do të shkojmë drejt shumë sëmundjeve shumë të rënda. Por ka qenë shumë e vështirë të parashikosh saktësisht se çfarë do të ndodhë me koronavirusët, pasi asnjëherë nuk e di se çfarë do të bëjë çdo variant i ri.


Më të lexuarat