Secondary Adv

Rolls-Royce po nderton motorin me te madh per avione

Share on Google+

Rolls-Royce ka njoftuar se ka filluar të ndërtojë atë që do të jetë motori më i madh i avionëve në botë me helikën me përmasa 3.5 m (140 inç) të gjerë, UltraFan®.

 

Në një përpjekje për të ndihmuar në ripërcaktimin e udhëtimit të qëndrueshëm ajror në vitet e ardhshme, prodhuesi britanik i hapësirës ajrore po shton një tjetër motor në portofolin e tij pas familjes së tij të famshme të motorëve Trent.

Në Bristol, sistemi i helikave të titanit të karbonit të UltraFan dhe në Dahlewitz, po zhvillohet Gearbox i tij 50MW Power Gearbox, i cili thuhet se është mjaft i fuqishëm për të drejtuar 500 makina familjare.

Motori do japë një përmirësim prej 25 përqind të efikasitetit të karburantit krahasuar me gjeneratën e parë të motorit Trent, i cili është i rëndësishëm për arritjen e qëndrueshmërisë së aviacionit. Ky efikasitet i përmirësuar do të sigurojë një tranzicion më të butë drejt lëndëve djegëse më të qëndrueshme.

Provimi i parë i motorit do të kryhet në 100% të Karburantit të Aviacionit të Qëndrueshëm. Më shumë në pjesën e përparme të qëndrueshmërisë, motori do të ketë një arkitekturë të re thelbësore Advance 3 për të dhënë efikasitet maksimal të djegies së karburantit dhe shkarkime të ulëta.

Komponentët e saj të përparuar të matricës qeramike të përbërë do të veprojnë në mënyrë më efektive në temperaturat e turbinës me presion të lartë. Rolls-Royce deklaron se motori do të kompletohet deri në fund të vitit.


Më të lexuarat