Secondary Adv

Moderna dhe Pfizer bllokojne 90 per qind te infeksionit

Share on Google+

 

Dy vaksinat kryesore COVID-19 nga Pfizer/BioNTech dhe Moderna, parandalojnë me sukses 90% të infeksioneve pas vaksinimit të plotë, sipas një studimi të ri të CDC.

 

Këto rezultate të reja nga CDC shërbejnë si provë e fortë se 2 vaksinat kryesore mund të parandalojnë të gjitha infeksionet, përfshirë ato asimptomatike dhe para-simptomatike, 90% të kohës. Vaksinat e Pfizer dhe Moderna bllokuan 90% të infeksioneve dy javë pasi morën të dytën nga dy dozat e plota.

Pas dozës së parë të secilës vaksinë të mARN, rreziku i marrësve të infeksionit COVID-19 ra ndjeshëm me 80% dy ose më shumë javë pas vaksines. Ky studim përfshiu 3.950 personel të kujdesit shëndetësor, përveç personave të parë që përgjigjen dhe punëtorëve të tjerë thelbësorë, dhe u kërkoi atyre që të mbledhin vetë shtupat e hundës çdo javë për testimin e laboratorit PCR.

CDC tha se vendosi të përdorë këto grupe testimi si pjesëmarrës sepse ato treguan një gjasë më të madhe të ekspozimit ndaj virusit për shkak të profesioneve të tyre. Dhe ndërsa këto rezultate fillestare treguan një shkallë të lartë të efikasitetit kundër COVID-19, mbetet për të treguar nëse vaksinat me të vërtetë parandaluan infeksionin.

Ndalimi i infeksioneve para-simptomatike dhe asimptomatike midis kujdesit shëndetësor dhe punonjësve të tjerë thelbësorë përmes vaksinimit do të ndihmojë në frenimin e përhapjes së pandemisë globale. Vaksinat e autorizuara mRNA COVID-19 siguruan mbrojtje të hershme, thelbësore në botën reale kundër infeksionit për personelin e kujdesit shëndetësor.

 


Më të lexuarat