Secondary Adv

Aerion sjell avionin qe udheton me mbi 3,000 milje/ore

Share on Google+

Aktualisht, duhen mbi nëntë orë për të fluturuar nga Los Angeles në Tokio me një avion komercial.

 

Sidoqoftë, deri në fund të dekadës, kjo kohë mund të ulet në vetëm dy orë e gjysmë nëse vizioni i firmës Aerion për avionë supersonikë realizohet. Këtë javë ajo zbuloi një 'pamje të parë' të avionit të saj AS3TM, i projektuar për të transportuar deri në 50 pasagjerë deri në 'Mach 4+', ose të paktën 3,000 milje/orë.

Diapazoni i avionit do të ishte rreth 8,000 milje. Aerion tha se po punohej për konceptimin dhe projektin për avionin, 'i ndërtuar rreth kontributit nga klientët e mundshëm'. AS3TM, tha firma, do 'të përfshijë përparime revolucionare në teknologji për të përmirësuar efikasitetin dhe për të zvogëluar ndikimin mjedisor të fluturimit supersonik'.

Në Aerion, vizioni ynë është të ndërtojmë një të ardhme ku njerëzimi të mund të udhëtojë midis dy pikave në planetin tonë brenda tre orësh. Para se AS3 të ngrihet në qiell, Aerion planifikon të nisë avionin e saj të biznesit AS2 me 1.000 milje/h.

Ai shtoi se progresi 'i rëndësishëm' është bërë në sjelljen e AS2 për prodhim në 2023. Z. Vice tregon se ekipi që qëndron pas AS2 përbëhet nga 'emrat më të mëdhenj të botës në hapësirë ​​ajrore, duke përfshirë Boeing, GE, Spirit Aerosystems, Safran, BAE, Honeywell, Aernnova, GKN, dhe Raytheon Technologies '.

Ata do të jenë partner me Aerion në dizajnimin dhe prodhimin e avionëve. AS2 ka mbuluar ekuivalentin e 78,000 miljeve detare në fluturimet provë.


Më të lexuarat