Secondary Adv

LG nuk do prodhoje me telefona celulare

Share on Google+

Gjigandi i teknologjisë koreano-jugore LG ka njoftuar sot se nuk do të prodhojë më telefona celularë. 

 

LG është prodhuesi i parë i madh i smartphoneve që tërhiqet nga sektori i telefonisë celulare pas viteve të humbjeve dhe përpjekjeve për të rritur pjesën e saj të një tregu të ngopur.

LG thotë se do të sigurojë mbështetje shërbimi dhe azhurnime softuerësh për klientët e produkteve ekzistuese të lëvizshme për një periudhë kohe e cila do të ndryshojë sipas rajonit. Telefonat inteligjentë të LG janë pjesa më e vogla nga pesë departamentet e kompanisë dhe përbëjnë rreth 7 % të të ardhurave.

Pjesa e tanishme globale e LG është vetëm rreth 2% dhe ka shitur 23 milion telefona vitin e kaluar, krahasuar me 256 milion për Samsung. LG tha se dalja nga 'sektori i telefonit celular tepër konkurrues' do ta lejojë atë të përqendrohet në pjesët e automjeteve elektrike, pajisjet e lidhura dhe shtëpitë e mençura.

LG është përballur gjithashtu me një konkurrencë në rritje nga një mori ndërmarrjesh të reja që vendosin pajisje me një pikë të ngjashme çmimi, duke zvogëluar edhe më tej pjesën e saj të tregut. Jashtë Amerikës së Veriut rajoni më i suksesshëm për LG ishte Amerika Latine, ku ishte marka e pestë më e popullarizuar.

Por tashmë tregu ishte kapur nga markat rivale kineze si Oppo, Vivo dhe Xiaomi të cilët po lulëzojnë në rajone me të ardhura më të ulëta. Ndërsa marka të tjera si Nokia, HTC dhe Blackberry gjithashtu kanë rënë nga lartësitë, ato ende nuk janë zhdukur plotësisht, duke e bërë LG fatalitetin e parë të vërtetë të një industrie me egërsi konkurruese.


Më të lexuarat