Secondary Adv

15 vendet e hapura per turistet e vaksinuar

Share on Google+

Udhëtarët e vaksinuar nga Mbretëria e Bashkuar mund të shikojnë të bëjnë pushime në një nga 15 vendet që mund të klasifikohen si destinacione "të pastra". 

 

Ndërsa secili vend ka kërkesat e tij specifike dhe udhëtarët gjithmonë duhet të kontrollojnë në zyrat përkatëse të huaja, këtu janë vendet që tashmë pranojnë vizitorë të vaksinuar.

Estonia

Nga 1 Shkurti, vetë-izolimi 10-ditor dhe testimi Covid-19 nuk janë të detyrueshëm për individët që rezultuan pozitivë për Covid-19 dhe u deklaruan të kuruar jo më shumë se gjashtë muaj më parë; ose individët që i janë nënshtruar vaksinimit Covid-19 më pak se gjashtë muaj më parë.

 

Rumania

Udhëtarët në Rumani që nuk mund të japin prova të vaksinimit do të duhet të sigurojnë dëshmi të një certifikate negative të testit Covid-19, e marrë jo më shumë se 72 orë para se të hyjnë në Rumani.

 

Gjeorgjia

Shtetasit e huaj nga një numër i kufizuar vendesh, përfshirë Mbretërinë e Bashkuar, lejohen të hyjnë në Gjeorgji përmes ajrit në disa kushte. Kjo përfshin hyrjen për qytetarët e çdo vendi që kanë 'prova dokumentare' se kanë marrë një kurs të plotë të vaksinimit Covid.

 

Polonia

Udhëtarët në Poloni janë të përjashtuar nga një izolim 10-ditor nëse ata ose kanë kaluar Covid ose janë vaksinuar. Pasagjerët do të duhet të japin dëshmi se ata kanë qenë të izoluar në gjashtë muajt e fundit ose janë shtruar në spital për shkak të testimit pozitiv ose janë vaksinuar plotësisht.

 

Liban

Në këshillat zyrtare të udhëtimit thuhet se udhëtarët e vaksinuar mund të shmangin detyrimin për karantinë. "Diplomatët dhe familjet e tyre, delegacionet zyrtare dhe oficerët, përjashtohen nga masat e karantinës, si dhe ata që kanë marrë vaksinimin Covid-19, me kusht që të kenë prova e vaksinimit dhe të bëjnë një test PCR gjatë mbërritjes si një masë paraprake.

 

Seychelles

Që nga 25 Marsi, Seychelles është e hapur për të gjithë vizitorët pavarësisht nga statusi i tyre i vaksinimit, duke përjashtuar udhëtarët nga Afrika e Jugut. Vizitorëve nga të gjitha vendet e tjera do t'u kërkohet të paraqesin një test negativ PCR të marrë brenda 72 orëve para nisjes dhe duhet të qëndrojnë në akomodimin e aprovuar. Nuk ka asnjë kërkesë karantine dhe asnjë kufizim në lëvizjen për vizitorët gjatë hyrjes.

 

Islanda

Nga 6 Prilli, të gjithë udhëtarët, pavarësisht nga origjina, janë të mirëpritur të vizitojnë Islandën nëse mund të tregojnë ose një vërtetim të vaksinimit të plotë kundër Covid-19 ose një certifikatë të infeksionit të mëparshëm Covid-19.

 

Kroacia

Që nga 1 Prilli, kushdo që paraqet një certifikatë vaksine Covid-19 (me dozën përfundimtare të marrë të paktën 14 ditë para mbërritjes së tyre) mund të hyjë në Kroaci. Ju gjithashtu mund të hyni me një rezultat negativ të testit të marrë jo më shumë se 48 orë para mbërritjes tuaj në vend.

 

Mali i Zi

Udhëtarët e vaksinuar plotësisht nga çdo vend mund të hyjnë në Malin e Zi. Ata duhet të kenë marrë dozën e tyre të dytë të paktën shtatë ditë para se të mbërrijnë në vend. Përndryshe, ju mund të vizitoni me një test negativ të marrë brenda 72 orëve të udhëtimit.

 

Belize

Belize u bë vendi i parë i Karaibeve që mirëpriti udhëtarët e vaksinuar, duke hequr dorë nga kërkesa për një test negativ Covid-19. Vizitorët duhet të provojnë se kanë pasur të dyja dozat e një vaksine të aprovuar të paktën dy javë para se të hyjnë në vend.

 

Qipro

Ministri i turizmit i vendit njoftoi më parë se turistët britanikë të cilët ishin vaksinuar plotësisht kundër koronavirusit mund të hynin pa kufizime nga 1 maji. 

 

Greqia

Duke folur në një konferencë, Ministri i Turizmit i vendit Harry Theoharis tha se kombi do të mirëpresë turistët e kthyer nga 14 maji, pa pasur nevojë të tregojë prova të një vaksine Covid-19 për t'u futur.

 

Spanja

Ministrja e turizmit e vendit Maria Reyes Maroto tha se Spanja donte të ishte një pioniere në prezantimin e pasaportave të imunitetit dhe konfirmoi se ministria e saj po ndiqte idenë. Ministri nuk tha saktësisht se ku ose kur do të fillonte skema pilot por disa raporte sugjerojnë se mund të jetë nga mesi i majit.

 

Portugalia

Rita Marques, Sekretarja e Shtetit të Portugalisë për Turizmin, ka thënë se autoritetet po bëjnë presion për të rihapur kufijtë për udhëtarët në MB nga maji dhe se vizitorët ose do të duhet të kenë marrë vaksinën Covid-19, ose të jenë në gjendje të tregojnë prova të një testi Covid negativ. 

 

Izraeli

Izraeli aktualisht po udhëheq botën kur bëhet fjalë për vaksinimet. Më shumë se gjysma e popullsisë së saj ka marrë një dozë të pare, më të lartë se çdo vend tjetër në botë.


Më të lexuarat