Secondary Adv

Zbulohet ilaci qe shmang demtimin e mushkerive nga Covid

Share on Google+

Dëmtimi i mushkërive te pacientët me COVID mund të parandalohet duke përdorur një ilaç antiparazitik që përdoret për të trajtuar infeksionet e shiritave, ka zbuluar një studim.

 

Studiuesit përdorën teknologjinë robotike për të kontrolluar më shumë se 3,000 ilaçe të aprovuara për përdorim kundër koronavirusit të ri.

Ata zbuluan se Niclosamide bllokon një proteinë që COVID përdor për të detyruar qelizat e infektuara të bashkohen me fqinjët e tyre dhe gjithashtu mund të zvogëlojë vdekjen e qelizave nga virusi. Studiuesit tani synojnë të kryejnë një provë klinike njerëzore për të testuar përfitimet mbrojtëse të ilaçit si një trajtim për pacientët e vërtetë.

Njerëzit me sëmundje të zemrës dhe qarkullimit të gjakut janë në rrezik më të madh të përjetojnë një sëmundje më të rëndë COVID-19. Ky studim emocionues jo vetëm ka zbuluar një proces me të cilin virusi dëmton qelizat e mushkërive por gjithashtu identifikoi një ilaç ekzistues i cili mund ta bllokojë atë proces.

Më shumë hulumtime janë të nevojshme për të përcaktuar përfitimet e ilaçit në trajtimin e pacientëve me COVID-19 dhe për të shqyrtuar nëse mund të frenojë gjithashtu procese të rrezikshme në qelizat e tjera që çojnë në mpiksje të gjakut, të cilat shpesh zhvillohen me COVID të rëndë.

Virusi pushton qelizat e shëndetshme duke lidhur proteinën e tij spike në molekulat e tyre 'ACE-2', e cila vepron si një 'pikë hyrëse' në qelizë për sulmuesin. Sapo një qelizë të infektohet me Covid, ajo vazhdon të shfaqë të njëjtën proteinë spike virale nëpër sipërfaqet e saj, dhe ndez një proteinë të quajtur TMEM16 e cila bën që qelizat e infektuara të shtrihen dhe të bashkohen me fqinjët e tyre.


Më të lexuarat