Secondary Adv

Dy vaksinat Covid qe keshillohen per grate shtatzena

Share on Google+

Gratë shtatzëna duhet t'u ofrohet vaksina Covid-19 në të njëjtën kohë me pjesën tjetër të popullsisë, kanë thënë këshilltarët e vaksinave të MB.

 

Këshillat e reja nga Komiteti i Përbashkët për Vaksinimin dhe Imunizimin (JCVI) thanë se nuk kishte asnjë shqetësim specifik të sigurisë" të identifikuar me "ndonjë markë të vaksinave Covid-19" në lidhje me shtatzëninë.

Deri më tani, gratë shtatzëna janë këshilluar të diskutojnë për një vaksinë me mjekun e tyre të përgjithshëm nëse janë në rrezik të lartë të ekspozimit ndaj virusit ose nëse kanë kushte themelore shëndetësore. Të dhënat nga SH.B.A. treguan se rreth 90,000 gra shtatzëna kishin marrë vaksinën, kryesisht vaksinat Pfizer-BioNTech dhe Moderna"pa u ngritur ndonjë shqetësim sigurie".

JCVI tha se është "e preferueshme" që grave shtatzëna në Mbretërinë e Bashkuar t'u ofrohen këto dy vaksina atje ku janë në dispozicion. Ai shtoi: Nuk ka asnjë provë që sugjeron se vaksinat e tjera janë të pasigurta për gratë shtatzëna, por nevojiten më shumë hulumtime.

Gratë që po provojnë për një fëmijë, sapo kanë lindur ose po ushqejnë me gji mund të vaksinohen duke përdorur cdo vaksinë, thuhet në këshilla. Ka më shumë të dhëna të botës reale të sigurisë nga SH.B.A. në lidhje me vaksinat Pfizer-BioNTech dhe Moderna në gratë që janë shtatzënë, prandaj, ne këshillojmë që këto t'u ofrohen grave shtatzëna. 

Dr Mary Ramsay, kreu i imunizimit në PHE, tha: Të dhënat e disponueshme për vaksinat Pfizer-BioNTech dhe Moderna sigurojnë besimin se ato mund të ofrohen në mënyrë të sigurt për gratë shtatzëna.


Më të lexuarat