Secondary Adv

Park Nova, kulla e valezuar me kopesht vertikal

Share on Google+

Firma e arkitekturës PLP ka zbuluar projektin e saj për 'Park Nova', një kullë e re banimi e pajisur me një kopësht vertikal në lagjen më të lakmuar të Singaporit. 

 

Dizajni biofilik i projektit shpreh frymëzim nga mjedisi i tij i gjelbërt në Singapor. Park Nova do të jetë një enklavë biofile që ngrihet mbi gjelbërimin përreth, përqafuar në një kopsht të harlisur vertikal.

Ndërtesa sjell një fokus të ri në jetesën moderne metropolitane dhe synon të ripërcaktojë jetesën urbane në qytetin kopsht. Arkitektura PLP harton kullën e saj ‘park nova’ me një dizajn biofil të frymëzuar nga konteksti i saj natyror, së bashku me historinë e zonës.

Duke u mbështetur në formën e një fluture, ndërtesa ngrihet mbi kulmin e pemës në kolona të holla dhe përmban pllaka dyshemeje me butësi të valëzimit të rregulluara në tre krahë për të maksimizuar potencialin për hije natyrore dhe ventilim.

Në total, 'Park Nova' e arkitekturës PLP do të presë 54 banesa në 21 katet e saj. Secili do të mbulohet nga drita dhe do të përfitojë nga pamjet panoramike nëpër horizontin e qytetit përmes dritareve të shtrirë nga dyshemeja në tavan.

Apartamentet e bollshme ofrojnë paraqitje të rafinuara, duke përfshirë hapësira dinamike private dhe argëtuese që lidhen pa ndërprerje me tarraca dhe kopshte të mbjellura bujare, duke bashkuar mjedisin e jashtëm me komoditetet e shtëpisë dhe duke krijuar një pengesë natyrore ndaj ndotjes së zhurmës dhe ajrit.


Më të lexuarat