Secondary Adv

FDA autorizon kuren e trete te antitrupave

Share on Google+

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) ka autorizuar ilaçin e tretë të antitrupave monoklonal për të trajtuar COVID-19.

  

Sotrovimab, i cili u zhvillua nga Vir Biotechnology Inc. dhe GlaxoSmithKline PLC, besohet të jetë në gjendje të zvogëlojë shtrimet në spital dhe vdekjet e COVID-19 deri në 85 përqind.

Ajo bashkohet me ilaçet e antitrupave monoklonale të bëra nga Eli Lilly & Co. dhe Regeneron Farmaceutikë që janë miratuar gjithashtu nga FDA për përdorim duke luftuar Covid-19. Sipas Wall Street Journal, ilaçi i ri nuk do të jetë falas për konsumatorët siç janë dy të tjerët, pasi nuk ka asnjë kontratë ekzistuese që ajo të blihet nga qeveria.

Aktualisht, Eli Lilly dhe Regeneron të dy kanë kontrata me qeverinë, ku barnat e tyre blihen me shumicë dhe u shpërndahen falas pacientëve në spitale. Pacientët e spitalit që marrin ilaçin e ri nga Glaxo, me qendër në Angli, dhe Vir, një kompani më e vogël me bazë në Amerikë, do të duhet të paguajnë për të përmes sigurimeve të tyre ose nga xhepi.

Remdisivir, një ilaç anti-viral dhe dexamethasone, një steroid, janë miratuar gjithashtu nga FDA për përdorim duke luftuar Covid. Glaxo ende beson se ilaçi është i nevojshëm në Shtetet e Bashkuara, megjithatë, për të luftuar ndërlikimet që lidhen me virusin.

Ritmi i shpejtë i vaksinimeve Covid-19 në SHBA është inkurajues, megjithatë, ekziston ende një nevojë për të ndihmuar në parandalimin e pacientëve të infektuar nga zhvillimi i ndërlikimeve, tha Dr Hal Barron, zyrtari kryesor i shkencës i Glaxo. Shtimi i një ilaçi të tretë për trajtimin e Covid mund të rezultojë thelbësor në kontrollimin e fazave përfundimtare të pandemisë.


Më të lexuarat