Secondary Adv

Shfaqet ne Vietnam varianti me i transmetueshem

Share on Google+

Një mutacion i ri I Covid është zbuluar në Vietnam që është një kombinim i varianteve indiane dhe britanike dhe përhapet shpejt nga ajri.

 

Pasi menaxhoi me sukses virusin për pjesën më të madhe të vitit të kaluar, Vietnami po përballet me një rritje të infeksioneve që nga fundi i Prillit që përbën më shumë se gjysmën e gjithsej 6,856 rasteve të regjistruara.

Deri më tani, ka pasur 47 vdekje. Vietnami ka zbuluar një variant të ri Covid-19 që kombinon karakteristikat e dy varianteve ekzistuese të gjetura për herë të parë në Indi dhe MB, tha Ministri i Shëndetësisë Nguyen Thanh Long, duke e përshkruar atë si një hibrid i dy varianteve të njohura.

Fakti që variant i ri është një variant indian me mutacione që fillimisht i përkasin variantit të MB është shumë e rrezikshme, tha ai. Vendi i Azisë Juglindore më parë kishte zbuluar shtatë variante të virusit: B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7, i njohur si varianti i Mbretërisë së Bashkuar, B.1.351, A.23.1 dhe B.1.617.2, "Indian" variant".

Long tha se Vietnami së shpejti do të publikojë të dhëna gjenome të variantit të identifikuar rishtas, të cilat ai tha se ishin më të transmetueshme se llojet e njohura më parë. OBSH ka identifikuar katër variante të SARS-CoV-2 të shqetësimit global.

Këto përfshijnë variante që u shfaqën së pari në Indi, Britani, Afrikë të Jugut dhe Brazil. Long tha që kulturat laboratorike të variantit të ri treguan se virusi përsëritej shumë shpejt, duke shpjeguar ndoshta pse kaq shumë raste të reja ishin shfaqur në pjesë të ndryshme të vendit brenda një periudhe të shkurtër kohe.


Më të lexuarat