Secondary Adv

Silent Shadow, makina e pare elektrike e Rolls-Royce

Share on Google+

Prodhuesi luksoz i makinave Rolls-Royce ka një projekt emocionues: një EV ultra-luksoze e quajtur Silent Shadow.

 

Automjeti plotësisht elektrik do të jetë gati për klientët e Rolls-Royce brenda dekadës, por asnjë datë e saktë e lëshimit ose specifikat nuk u ndanë. Gjithçka që di kushdo tjetër jashtë Rolls-Royce është se prodhuesi prestigjioz i automomjeteve po punon për EV-në e tij të re, dhe kaq.

CEO i Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, tha në një intervistë se "Elektrifikimi përshtatet në mënyrë perfekte me Rolls-Royce", tha ai. Ne nuk jemi të njohur për motorët e zhurmshëm dhe zhurmat e shkarkimit, dhe ky është një përfitim i madh.

Ka një numër në rritje të EV-ve që bashkohen në radhët e prodhuesve të makinave luksoze dhe sportive. Por thjesht mendoni për llojet e luksit Porsche Taycan, Lotus 'Evija, ose Jaguar's I-PACE, të cilat kanë fituar vlerësime pozitive si EV luksoze më të mira, EV më të fuqishme dhe EV më të teknologjisë së lartë, përkatësisht.

Rolls-Royce ka qenë krenare për makinat e saj të bollshme të heshtura, kështu që kalimi në sisteme elektrike të qeta nuk do të ndryshojë shumë përvojën e shoferit ose pasagjerit, siç i siguroi të gjithë Müller-ötvös në fjalimin e tij.

Duke pasur parasysh historinë e Rolls-Royce të sedanëve të mëdhenj, ka të ngjarë që Silent Shadow të jetë gjithashtu një model i majmë dhe InsideEVs spekulon që bateria e saj do të duhet të jetë në gjendje të mbajë një distancë prej afërsisht 400 milje (644 km).

Shumë kombe po kërkojnë të heqin dorë nga makinat me motor me djegie dhe Britania e Madhe është e vendosur në atë listë, e cila dëshiron që të gjitha makinat me naftë të dalin nga rrugët deri në vitin 2040, kështu që ka kuptim që Rolls-Royce të jetë gjithashtu në atë listë.


Më të lexuarat