Secondary Adv

Projekti i kulles super te larte ne New York

Share on Google+

Firma amerikane e arkitekturës Kohn Pedersen Fox ka zbuluar planet për 343 Madison Avenue, një rrokaqiell super i lartë që do të ndërtohet në New York.

 

Zhvilluesi Boston Properties zgjodhi Kohn Pedersen Fox (KPF) për të ndërtuar ndërtesën e zyrës 320 metra të lartë, e cila do të vendoset në vendin e ish selisë së Autoritetit të Transportit Metropolitan (MTA). Puna e prishjes në ndërtesën ekzistuese ka filluar dhe ndërtimi pritet të fillojë në rrokaqiellin super të lartë në 2022.

KPF tha se do të kishte "mundësi për gjelbërim deri në lartësinë e plotë të kullës" dhe bën që pemët dhe bimët e tjera të mbillen brenda në nivele të ndryshme të rrokaqiellit. Me 2,322 metra katrorë, vendi në Midtown Manhattan është vetëm gjysma e madhësisë së zones ku KPF ndërtoi One Vanderbilt afër 458 metra aty pranë.

Kur të përfundojë në 2026, rrokaqielli do të lidhet drejtpërdrejt me Grand Central Terminal, i quajtur ndryshe Grand Central Station, stacioni i tretë hekurudhor më i ngarkuar në SH.B.A. Si pjesë e projektit, Boston Properties po financon gjithashtu një azhornim të platformës për shërbimin e metrosë me numrin Seven në stacionin afër Rrugës 42nd.

343 Madison Avenue do të bashkohet me shumë rrokaqiej të tjerë super të lartë në horizontin e Manhatanit, duke përfshirë Kullën Central Park gati të përfunduar nga Adrian Smith + Gordan Gill dhe Spiralin nga BIG në Hudson's Yard.

E themeluar në 1976, KPF ka ndërtuar disa nga ndërtesat më të larta në botë. Qendra e saj Ping An Finance me lartësi 599 metra në Shenzhen është ndërtesa e katërt më e lartë në botë, ndërsa Lotte World Tower me lartësi 555 metra në Seul renditet e pesta.


Më të lexuarat