Secondary Adv

Ndertohet pishina me e thelle ne bote

Share on Google+

Ajo që është vendosur të bëhet pishina më e thellë në botë është gati të fillojë ndërtimi në Cornwall, për 150 milion paund.

 

Pishina, e quajtur Blue Abyss dhe e ndërtuar nga një kompani britanike me të njëjtin emër, do të jetë me përmasa 50 metra poshtë, rreth gjysma e madhësisë së Kullës Elizabeth në Westminster.

Do të mbajë më shumë se 42,000 metra kub ujë, ekuivalent me 17 pishina me madhësi olimpike ose 168 milion gota çaji, duke e bërë atë pishinën e brendshme më të madhe dhe më të thellë në botë.

Por nuk do të jetë e hapur për publikun për të notuar, pasi do të jetë një hulumtim, provë dhe qendër trajnimi që shërben në sektorët e energjisë në det të hapur, mbrojtjes dhe hapësirës. Pishina është ende për tu ndërtuar, por një vend është zgjedhur, ngjitur me Cornwall Airport Newquay.

Ndërtimi është vendosur të përfundojë pas 18 muajsh, në tremujorin e dytë të 2023, sipas Blue Abyss. Pishina pritet të krijojë 160 vende pune, të pompojë 50 milion paund të kostove të ndërtimit në Cornwall dhe të gjenerojë 8 milion paund në vit për ekonominë lokale.

Pishina do të veprojë si qendra e parë tregtare në botë për stërvitjen e astronautëve. Astronautët stërviten nën ujë sepse simulon mungesën e peshës në hapësirë. Të jesh nën ujë siguron 'një lundrim neutral', një tendencë e barabartë për të notuar ndërsa fundoset, e cila praktikisht siguron të njëjtën situatë si të jesh vërtet pa peshë.


Më të lexuarat