Secondary Adv

Ndertohet kulla me fasade te shkeputur ne Kine

Share on Google+

Morphosis ka përfunduar ndërtimin e një kulle me përdorim të përzier me hapësirë ​​për zyre dhe pakicë e vendosur në Shenzhen të Kinës.

 

Duke u ngritur gati 1,180 metra e gjatë, kulla 65-katëshe përcaktohet nga sistemi i saj strukturor çeliku pionier dhe një konfigurim i bërthamës së shkëputur që pozicionon bërthamën e tij kryesore në pjesën e jashtme të ndërtesës.

Thelbi i shkëputur lejon gjithashtu një qasje inovative ndaj qarkullimit të brendshëm dhe krijimin e hapësirave sociale dhe të punës që integrojnë fushën publike dhe private. Qendra e re e Shenzhen shënon rrokaqiellin e parë super të lartë të dizajnuar nga Morphosis.

Përfunduar zyrtarisht në 2018, hapja graduale e saj vazhdoi deri në 2021 dhe aktualisht qëndron si ndërtesa më e lartë e bërthamës së shkëputur në botë. Profili i hollë ripërcakton horizontin e Shenzhen, duke dalë në mënyrë elegante mbi një podium me ngritje të ulët që gjithashtu përmban anët me kënd, duke hijezuar formën e kullës sipër.

Një seri urash qielli prej xhami dhe mega-mbajtëse çeliku thurin thelbin e kompensimit në pjesën kryesore të kullës, duke krijuar lidhje dramatike në qiell që lejojnë rrugë efikase qarkullimi brenda kullës. Vetë kulla përcaktohet nga një kornizë e fortë çeliku që siguron mbështetje strukturore ndërsa gjithashtu formon gjeometrinë e ndërtesës.

Në vend se të krijojë një bllok krejtësisht simetrik, korniza ekzoskeletore përkulet dhe drejtohet për të zgjeruar dhe kontraktuar madhësitë e dyshemesë së brendshme, duke krijuar një sens lëvizjeje gjestuale.


Më të lexuarat