Secondary Adv

Pfizer kerkon te vaksinoje femijet e vegjel

Share on Google+

Pfizer-BioNTech ka hyrë në prova klinike të fazave të vona të vaksinës së tyre të koronavirusit tek fëmijët midis moshës pesë dhe 11 vjeç.

 

Vetëm disa javë pasi u aprovua vaksina për adoleshentët e moshave 12 deri në 15 në SH.B.A., kompanitë tani po testojnë sigurinë dhe efikasitetin në fëmijët më të vegjël. Rreth 4,500 pjesëmarrës do të regjistrohen në gati 100 vende provash klinike në 26 shtete, Finlandë, Poloni dhe Spanjë, sipas një njoftimi për shtyp.

Provat për fëmijë deri në gjashtë muaj deri në katër vjeç janë ende në faza të hershme dhe do të zgjerohen sapo studiuesit të përcaktojnë sigurinë. Kjo vjen ndërsa CEO i Moderna Inc thotë se ai beson se vaksina COVID-19 e kompanisë së tij duhet të jetë në dispozicion për fëmijët e SH.B.A. deri në moshën pesë vjeç deri në vjeshtë të këtij viti.

Prindërit dhe mjekët kanë debatuar nëse duhet të vaksinojnë apo jo fëmijët, sepse ato përbëjnë vetëm 0,1 përqind të të gjitha vdekjeve nga COVID. Sipas clintrials.gov, studimi i Pfizer tek fëmijët më të vegjël do të funksionojë në mënyrë të ngjashme me mënyrën si ka vepruar tek fëmijët më të rritur dhe të rriturit.

Rreth gjysma e grupmoshës pesë deri në 11 vjeç do të marrë dy doza me 21 ditë diferencë dhe gjysmës tjetër do t'u jepen injeksione placebo. Ekipi do të testojë sigurinë, tolerancën dhe përgjigjen imune të gjeneruar nga vaksina, me gjasë duke matur nivelet e antitrupave në subjektet e reja. 


Më të lexuarat