Secondary Adv

Italia do ndertoje sistemin e saj Hyperloop, projekti

Share on Google+

Studio e Londrës Zaha Hadid Architects ka nënshkruar një marrëveshje për të zhvilluar një sistem transporti me shpejtësi të lartë Hyperloop në të gjithë Italinë.

 

Studioja njoftoi se do të bashkëpunojë me Hyperloop Italia për të hartuar "fazën tjetër të punimeve" për një rrjet të planifikuar gati-supersonik në vend. Hyperloop u propozua për herë të parë në 2012 nga SpaceX dhe themeluesi i Tesla Elon Musk.

Sistemi i transportit me shpejtësi të lartë do të përbëhej nga një seri tubash me presion të ulët në të cilat podet do të kalonin përmes. Teknologjia tani është duke u zhvilluar nga disa kompani duke përfshirë HyperloopTT, e cila ka licencuar teknologjinë e saj për Hyperloop Italia për përdorim në Itali.

Hyperloop Italia aktualisht po kryen një studim të fizibilitetit në një itinerar të propozuar midis Milanos dhe Aeroportit Malpensa, i cili do të ulte kohën e udhëtimit nga 43 minuta në 10 minuta. Rrjeti i planifikuar në Itali do të mundësohet tërësisht nga burimet e ripërtëritshme të energjisë dhe do të jetë i aftë të prodhojë më shumë energji sesa konsumon.

Kjo marrëveshje shënon një hap tjetër përpara për Hyperloop Italia dhe zhvillimin e revolucionit të katërt industrial, shpjegoi themeluesi dhe CEO i Hyperloop Italia, Bibop Gresta.

Ne jemi të përkushtuar të ndërtojmë sistemin e transportit më të arritshëm, të përshtatshëm dhe më të sigurt në botë duke përdorur gjeneratën e re të materialeve miqësore me mjedisin me një përmbajtje të lartë të ricikluar. Rrjetet Hyperloop janë duke u zhvilluar në vende të shumta në botë.


Më të lexuarat