Secondary Adv

Facebook po zhvillon nje ore inteligjente

Share on Google+

Facebook ka konfirmuar se po punon për një orë inteligjente, megjithëse një ekzekutiv i lartë paralajmëroi se ideja mund të mos çojë në të vërtetë në një produkt.

 

Andrew Bosworth, nënkryetari i Facebook për realitetin e shtuar dhe realitetin virtual, shkroi në Twitter se kompania me të vërtetë po eksploron një 'faktor të formuar në dore' për të shkuar së bashku me syzet AR të kompanisë.

Ne kemi thënë që duam që syzet AR të jenë vërtet të dobishme, ne po investojmë në teknologji anembanë bordit që do ta bëjnë atë ndërveprim të ndihet më natyral dhe intuitiv, shkroi Bosworth. Ne do të ndajmë më shumë kur të jemi gati.

Dhe ashtu si me punën e syzeve, ne do të konsultohemi me ekspertë të palëve të treta për të na ndihmuar t'i bëjmë ato të duhura. Njoftimi vjen pas një raporti nga The Verge që tha se kompania po punon për orën e saj inteligjente dhe do ta nisë atë verën e ardhshme për të rivalizuar Apple dhe Apple Watch.

Ora inteligjente do të kishte 2 kamera që mund të shkëputen për të bërë fotografi dhe video, të ngjashme me një GoPro. Facebook po punon gjithashtu me prodhuesit e aksesorëve të palëve të treta për orën e tij të ardhshme. Kamera e përparme do të ishte për thirrje me video, ndërsa kamera e pasme do të ishte për të bërë fotografi dhe video.

Ora thuhet se do të integrohet me aplikacionet e Facebook, veçanërisht Instagram, për të ndarë multimedian në të gjithë rrjetin social. Mund të mbështesë gjithashtu lidhjen LTE dhe mund të vijë në një larmi ngjyrash të ndryshme. Çmimi për orën inteligjente nuk është vendosur ende, por versioni i parë i orës mund të shitet për afërsisht $ 400, shtoi The Verge.


Më të lexuarat