Secondary Adv

Zhvillohet droni autobus qe mban 40 persona

Share on Google+

Një kompani në Nju Jork po mendon të zhvillojë një autobus dron i cili është i aftë të transportojë deri në 40 persona.

 

Kelekona zbuloi kohët e fundit planet për një mjet elektrik me ulje dhe ngritje vertikale (eVTOL) për të transportuar njerëz midis qyteteve, me rrugën e parë të caktuar për Manhattan dhe Hamptons. Ky fluturim do të zgjasë vetëm 30 minuta dhe do të kushtojë 85 dollarë, i njëjti çmim si një biletë treni.

Firma po mendon vitin 2024 për fluturimet e saj të para të pasagjerëve dhe planifikon të zgjerohet në rajone të ndryshme së shpejti pasi kjo përfshin Londër Paris dhe Los Anxhelos San Francisko. Themeluesi Braeden Kelekona tha se konkurrenti kryesor i kompanisë është transporti publik.

Asnjëherë nuk kishte kuptim për ne të krijonim një aeroplan të vogël që ishte në gjendje të transportonte vetëm deri në gjashtë persona. Ju duhet të keni llojin e tranzitit masiv në të cilin mbështetemi këtu në qytet. Ka kuptim të përpiqemi të lëvizim sa më shumë njerëz në një avion, në mënyrë që të mos jemi duke zënë hapësirën ajrore.

Pasi Kelekona të vërë në funksion rrugën e Nju Jorkut, firma planifikon të shtojë rrugë të tjera, përfshirë Boston në New York; New York në Washington, D.C; dhe Los Angeles në San Francisco. Autobusi dron, është projektuar me tetë helika vektorë shtytës të lëvizshme për të kryer të gjitha fazat e fluturimit: ngritja vertikale, fluturimi përpara dhe ulja.

Dhe për të arritur fluturime njëkahëshe, një orëshe, Kelekona po zhvillon një metodë baterie të shkëmbyeshme të ngjashme me atë që Tesla përdor në makinat e saj Model S dhe Model 3. Duke përdorur bateri të shkëmbyeshme, autobusi i dronit mund të shkurtojë kohën e kthimit kur fluturon, duke eleminuar kështu nevojën për rimbushje.


Më të lexuarat