Secondary Adv

Projekti i kompleksit te gjelber rezidencial ne Hong Kong

Share on Google+

I udhëhequr nga zhvilluesi i pronave Sino Land, Kompleksi Grand Central në Hong Kong është krijuar për të "shfaqur biodiversitetin".

 

Projekti, i zhvilluar nga Sino Land, është pjesë e një projekti të rizhvillimit urban në rrethin Kwun Tong që pëson përtëritje. Kompleksi përbëhet nga një qendër tregtare me një kopsht në majë; katër kulla banimi të quajtura Grand Central; dhe një klub për banorët e quajtur Grand Garden.

Zona rezidenciale e kompleksit ofron një zonë imagjinare në natyrë të quajtur Shtatë Mrekulli, një seri e "përvojave biofile" për të zhytur banorët në peisazh. Nëpër secilën prej mrekullive, ka hapësira të krijuara për komunitetin, zona për Barbecues, kopshte, zona për lojëra të fëmijëve dhe kuzhina në natyrë.

Klubi i kompleksit është projektuar nga Hirsch Bedner Associates dhe EM Bespoke, dhe përbëhet nga një krah lindor dhe perëndimor prej 3,716 metra katrorë. Krahu lindor përfshin një pishinë të mbyllur dhe zonë Wellness, zonë lojërash për fëmijë, hapësirë ​​për palestër lëvizjeje dhe dhomë yoga.

Objektet e krahut perëndimor të klubit përfshijnë një pishinë të hapur, bibliotekë dhe sallë pritjeje. Projekti është hartuar për të inkurajuar njerëzit të shijojnë hapësirën e jashtme në Hong Kong, duke theksuar se si kontribuon në shëndetin e tyre ndërsa i lidh ata me komunitetin e tyre dhe mjedisin natyror.

Qëndrueshmëria ka qenë një konsideratë e rëndësishme e projektit, dhe peizazhi përmban teknologji inteligjente për të zvogëluar konsumin e energjisë, ndotjen dhe nxehtësinë. Kjo përfshin turbinat e erës, një sistem automatik të ujitjes, i krijuar për të zvogëluar konsumin e ujit, dhe pajisjet e stërvitjes që gjenerojnë energji dhe karikojnë telefonat.


Më të lexuarat