Secondary Adv

Projekti i 9 kullave qe lidhen permes urave

Share on Google+

Safdie Architects projektojnë ORCA si një bashkim i kullave të holla të banimit të lidhura me ura në lartësi.

 

Duke rilidhur zonën e qendrës së qytetit në bregdetin, lagjja e re do të bëhet një komunitet jetësor, i animuar si nga parku ashtu edhe nga shitja me pakicë e integruar, për pjesën e papërdorur të qytetit.

Safdie Architects projektojnë ORCA si një bashkim i kullave të holla të banimit të lidhura me ura në lartësi. Këto ura do të presin njësi banimi, kopshte dhe mjedise rekreative, duke maksimizuar përshkueshmërinë e projektit dhe zonës së parkut.

Në kontrast me ndërtesat individuale të apartamenteve, kullat e banuara të lidhura ofrojnë lidhje si dhe komoditete të përbashkëta të brendshme dhe të jashtme në nivele të shumëfishta për të inkurajuar ndërveprimin midis banorëve dhe për të nxitur një ndjenjë të komunitetit.

ORCA Toronto e Safdie Architects aktivizon 65% të sipërfaqes së zonës me një park me shumë nivele, i projektuar në bashkëpunim me arkitekturën e peizazhit PWP.

Imagjinuar për të tërhequr njerëzit në një varg moshash, parku përmban lëndina të hapura, terrene lojrash, shtigje për ecje dhe shtigje biçikletash të arritshme nga rampa, shkallët lëvizëse dhe ashensorët të ndërthurur gjatë gjithë zhvillimit.

I zhvilluar në bashkëpunim me Arup engineering, projekti përfshin nëntë kulla gjithsej, duke përfshirë një kullë zyre dhe tetë kulla banimi me afërsisht 3,000 njësi strehimi.

Profili i kullave dhe shtrirja e tyre e kompensuar ruan një ndjenjë të hapjes dhe porozitetit, ndërsa maksimizon rrezet e diellit dhe pamjet për banorët. Kolektivisht, kullat dhe urat midis tyre, kornizojnë pamje dinamike të horizontit të Torontos ndërsa lëviz rreth vendit.


Më të lexuarat