Secondary Adv

Projekti i rezidences se gjelber ne forme L

Share on Google+

Si pjesë e transformimit të kampusit gjithëpërfshirës të San Jose në Westbank, James k.m. Cheng Architects zbulojnë rezidencat e saj ‘Orchard’. 

 

Së bashku me projektin rezidencial, 'orchard ' do të shtrihet në dy ndërtesa të veçanta, duke përfshirë një hapësirë ​​pune shoqëruese të projektuar nga WRNS studio. Zhvilluar në partneritet me komunitetin urban, ‘orchard’ shënon projektin më të madh nga të pesë projektet e para në të gjithë kampusin e westbank.

Në përputhje me nismën më të gjerë të westbank, projekti synon një gjurmë zero të karbonit në mënyrë që sapo të përfundojë, do të ishte sikur ndërtesa të mos ndërtohej kurrë. Vertical orchard’e james k.m. cheng architects prezantohet në kampusin në bregun perëndimor për të festuar kulturën e lagjes.

Ndërtesa rezidenciale orchard miraton një strukturë në formë L që jo vetëm nderon historinë e çatisë ekzistuese por gjithashtu maksimizon efikasitetin e programit të saj.

Ndërkohë, ndërtesa dhe sheshi i saj publik do të krijojnë një vend të ri grumbullimi në rrethin SoFA, të lidhen me shitjet me pakicë, restorant dhe përvojat kulturore përmes një sheshi të krijuar nga struktura në formë L.

Duke integruar bimësinë në çatitë dhe fasadat, pemishtja vertikale jo vetëm që zëvendëson plotësisht tokën prodhuese të zhvendosur nga zhvillimi, por kontribuon më tej në prodhimin bujqësor përmes fasadave të ndërtesës.

Ndërtesa shpreh një grup të veçantë, të modeluar të ballkoneve dhe bimëve në fasadën e saj ndërsa një oborr nën një kulm të pemëve futet në katin e parë. Dizajni i ndërtesës tërësisht elektrike është një përbërës themelor i strategjisë operacionale të karbonit të projektit.


Më të lexuarat