Secondary Adv

Ndertohet ashensori prej xhami per kullen 427 m

Share on Google+

Ashensorët prej xhami dhe një observator janë në ndërtim e sipër në majën e rrokaqiellit super të lartë të Kohn Pedersen Fox, One Vanderbilt në Nju Jork.

  

I quajtur Summit One Vanderbilt, observatori dhe ashensori po ndërtohen pranë majës së ndërtesës 427 metra të gjatë pranë Stacionit Grand Central në Midtown Manhattan. Kohn Pedersen Fox projektoi One Vanderbilt dhe Summit One Vanderbilt për zhvilluesin SL Green Realty.

Atraksioni është i ndarë në tre pjesë të quajtura Ngjitja, Levitimi dhe maja. Ngjitja është një ashensor xhami i kompletuar me një dysheme transparente që do t'i çojë vizitorët në pjesën e jashtme të rrokaqiellit super të lartë në një lartësi prej 369 metra.

Kutitë prej xhami që formojnë një pjesë të një tërheqjeje të quajtur Levitation do të dalin nga ana e ndërtesës, duke lejuar mysafirët të shikojnë poshtë qytetit nga 324 metra. Në total, tërheqja Summit One Vanderbilt përfshin 6,038 metra mbi katër nivele.

Studioja e dizajnit Snøhetta po krijon ambientet e brendshme për projektin, i cili do të përfshijë një kopsht të zbukuruar së bashku me një "përvojë arti gjithëpërfshirëse" të bërë nga studioja krijuese Kenzo Digital. Summit One Vanderbilt do të hapet për publikun në 21 Tetor 2021.

One Vanderbilt, e cila u hap në vitin 2020, është kulla e katërt më e lartë në New York pas One World Trade Center nga Skidmore, Owings & Merrill, Central Park Tower nga Adrian Smith + Gordon Gill. Dy të fundit janë ende në ndërtim e sipër.


Më të lexuarat