Secondary Adv

Kina nderton pallatin me 10 kate per 28 ore

Share on Google+

Kompania kineze Broad Group ka ngritur një bllok apartamenti modular me 10 kate, të quajtur Living Building, në pak më shumë se një ditë në Changsha, Kinë.

 

Një video nga Broad Group tregon ndërtesën 10-katëshe që po ngrihet në Kinë nga një ekip i madh punëtorësh dhe tre vinça në 28 orë e 45 minuta. Sipas kompanisë, kjo është "periudha më e shkurtër e ndërtimit në botë" për një ndërtesë të kësaj shkalle.

Blloku i apartamenteve ishte mbledhur nga njësitë standarde modulare me madhësi kontejnerësh që u bënë në një fabrikë nga Broad Group dhe kanë një strukturë çelik inox. Secili modul është 12,19 metra i gjatë, 2,44 metra i gjerë dhe tre metra i lartë.

Modulet në formë kontenieri të fiksuara me një mur të secilës njësi, palosen poshtë për t'u bërë një pllakë dyshemeje dhe për të krijuar një hapësirë ​​pa kolonë që është 12 metra me 4.8 metra. Dritaret dhe ballkonet dalin nga njësia për të mbyllur hapësirat. 10 kate mund të ngrihen brenda një dite.

Modulet transportohen në vend me të gjitha instalimet elektrike dhe të brendshme, që do të thotë se instalimi mund të ndodhë shpejt. Instalim jashtëzakonisht i thjeshtë në vend: Thjesht shtrëngoni bulonat dhe lidhni ujin dhe energjinë elektrike, tha kompania.

Secila prej njësive modulare u bë me mure dhe dysheme të ndërtuara nga një pllakë çeliku inox që formohet nga dy pllaka çeliku të që nuk ndryshken, të ndara nga qindra tuba çeliku inox.

Sipas kompanisë, këto pllaka janë 10 herë më të lehta dhe 100 herë më të forta se pllakat e dyshemesë "konvencionale". Sipas kompanisë, metoda e ndërtimit mund të përdoret gjithashtu për të ndërtuar ndërtesa publike apo edhe rrokaqiej.


Më të lexuarat