Secondary Adv

Britania krijon dronin autonom me panele diellore

Share on Google+

Një dron me panele diellore, me një hapje ​​krahësh 115 ft që mund të qëndrojë në ajër më shumë se 1 vit, do jetë një alternativë ndaj satelitëve të orbitës së ulët të Tokës

 

PHASA-35 është një avion i telekomanduar që po zhvillohet nga sistemet BAE në objektin e tyre në Warton, Lancashire që mund të fluturojë rreth 70,000ft mbi sipërfaqe për 20 muaj.

Ai shfrytëzon energjinë nga Dielli për të qëndruar në ajër, duke ngarkuar një bankë me bateri të vogla gjatë ditës për ta mbajtur atë në gjendje të fluturojë brenda natës, duke mundësuar operacione më të gjata.

Droni 150 kg është në gjendje të mbajë një ngarkesë deri në 15 kg duke përfshirë kamera, sensorë dhe pajisje komunikimi për të lejuar trupat të flasin me njëri-tjetrin ose të sigurojnë qasje në internet në vendet rurale gjatë një katastrofe natyrore ose emergjence.

Sistemet BAE thonë se do të jetë në dispozicion nga mesi i dekadës dhe ofron një 'alternativë këmbëngulëse dhe të përballueshme për teknologjinë satelitore'. I zhvilluar në MB, në bashkëpunim me inxhinierë nga teknologjia SME Prismatic, avioni përfundoi me sukses fluturimin e tij të parë vitin e kaluar në Australi.

Ekipi tani po përgatitet për të fluturuar me avionin për herë të parë në stratosferë. Ata shohin një numër aplikimesh thelbësore për dronin në zonat që zakonisht mbulohen nga satelitët në orbitën e ulët të Tokës.


Më të lexuarat