Secondary Adv

Projekti i qendres tregtare super te larte ne Kine

Share on Google+

Aedas ka projektuar Nanjing Xinjiekou Suning Plaza e cila është e vendosur në mesin e Nanjing Xinjiekou Business District.

 

Frymëzuar nga koncepti i artit tradicional kinez të gdhendjes së vulave, forma e thjeshtë, e ngritur përshkruan ndërtesën super të lartë 360 metra që ndërthur zyrën e klasës A, elementët komercialë të shitjes dhe hotelit. Në mishërimin e historisë dhe kulturës, ajo ngrihet për të krijuar një horizont të ri në qendër të Nanjing.

I rrethuar nga rrokaqiejt, projekti trashëgon një klimë të gjallë për aktivitete tregtare dhe me pakicë. Masa e ndërtimit rrjedh nga silueta e një Vule Kineze, vjen shpesh në formën e një prizmi katërkëndësh, e cila përfaqëson besueshmërinë dhe sinqeritetin në kulturën kineze.

Vertikaliteti dhe simetria festohen në formën e saj të gjatë kubike, ku një zakon vertikal shkon nga lart-poshtë në secilën anë për të ndarë ndërtesën në katër vëllime të barabarta, dhe zhvendoset në tendë të lakuar në hyrjet e ndërtesës.

Forma e ndërtesës gjithashtu rezulton në një paraqitje katrore për hapësirën e zyrës dhe hotelit e cila promovon efikasitetin dhe pasqyron arkitektonikën kineze. Kjo veçori kuadrale zbatohet gjatë gjithë projektit, nga detajet e fasadës tek dizajnet e brendshme, për të sjellë një pikë referimi klasike dhe elegante.

Dy atriumet e podiumit në veri dhe në jug imitojnë vulën e përmbysur, duke përdorur një strukturë të përbërë nga zbukurime druri dhe akrilike gjysmë transparente.


Më të lexuarat