Secondary Adv

Projektohet kulla me e larte ne Greqi

Share on Google+

Foster+Partners ka zbuluar projektin e një rrokaqielli pranë Athinës me emrin Marina Tower, i cili do të mbulohet me bimë dhe do të jetë ndërtesa më e lartë në Greqi.

 

Planifikuar si pjesa kryesore e zhvillimit të Agios Kosmas Marina në vendin e ish-aeroportit ndërkombëtar të Athinës, ndërtesa e gjatë 200 metra do të bëhet ndërtesa më e lartë në vend.

Kur të ketë përfunduar, rrokaqielli i projektuar nga Foster + Partners do të jetë pothuajse dy herë më i gjatë se mbajtësi aktual i rekordit, 103 metra i lartë, Athens Tower 1 i projektuar nga Ioannis Vikelas.

Kulla Marina do të mbulohet me gjelbërim, për të cilën studioja pretendon se do ta bëjë atë gjithashtu "ndërtesa e parë e gjelbër shumëkatëshe" në vend. Ajo do të përmbajë 200 apartamente të shpërndara në 45 kate.

Jashtë, ajo do të karakterizohet nga silueta e saj e hollë që është e mbuluar me gjelbërim, e cila është zhvilluar për t'u përzier me "karakterin e veçantë të peizazhit mesdhetar". Rrokaqielli do të ndahet në dy kulla, të lidhura nga platforma të shumta që përmbajnë pishina.

Sipas Foster + Partners, ajo është projektuar si "një nga ndërtesat më të gjelbërta shumëkatëshe në botë dhe është një model i dizajnit të qëndrueshëm". Sidoqoftë, detajet se si do të arrihet kjo janë ende për t'u zbuluar.

Marina Tower u krijua nga Foster + Partners për Lamda Development si pjesë e zhvillimit prej 300 hektarësh Ellinikon. Ndërtesa pritet të hapet brenda pesë viteve të ardhshme.


Më të lexuarat