Secondary Adv

9 DeKalb, kulla me e larte ne Brooklyn

Share on Google+

Një rrokaqiell super i lartë 73 katësh i projektuar nga SHoP Architects, aktualisht në ndërtim e sipër, është bërë ndërtesa më e lartë në Brooklyn, New York.

 

E quajtur 9 DeKalb, kulla arriti 220 metra javën e kaluar, njoftoi Grupi i Zhvillimit JDS në Instagram. Ajo ka kapërcyer kullën e Kohn Pedersen Fox (219 metra) të lartë si ndërtesa më e lartë në Brooklyn.

Kur të përfundojë, 9 DeKalb do të jetë 325 metra dhe do të bëhet kulla e pare super e lartë në New York që nuk është në Manhattan. Termi rrokaqiell supertall zbatohet për strukturat që janë të gjata ndërmjet 984 dhe 1,969 metra (300 deri në 600 metra).

Arkitektët SHoP projektuan 9 DeKalb për t’i bërë jehonë Bankës së Kursimeve Brooklyn Dime në vendin fqinj, një ndërtesë historike e vitit 1906 e projektuar nga arkitektët Mowbray dhe Uffinger që po shndërrohet në një qendër tregtare.

Rrokaqielli do të ketë elemente fasade prej bronzi, çeliku dhe guri për t'iu përshtatur fqinjit të tij historik, i cili do të përfshihet në bazën e tij. Kulla do të jetë kryesisht rezidenciale, me një përzierje të apartamenteve për shitje dhe prona me qira.

9 DeKalb është planifikuar të përfundojë në 2022. Rrokaqiejt e shumtë super të lartë janë aktualisht në ndërtim e sipër në Nju Jork, duke përfshirë një tjetër kullë të dizajnuar nga SHOP të mbështetur nga JDS Development Group.


Më të lexuarat