Secondary Adv

Prezantohet koncepti i trenit super luksoz

Share on Google+

Koncepti i një treni të ri luksoz i cili përmban 1,300 metra dritare xhami panoramike që palosen poshtë për të krijuar ballkone të rastit, është zbuluar.

 

Prodhimi i ideatorit francez Thierry Gaugain, 'G Train' është parashikuar si një 'pallat mbi shina' prej 350 milion dollarësh që do të lartësojë vetë përvojën e udhëtimit hekurudhor.

Secila nga 14 vagonët do të ketë dritare dhe tavane prej xhami të zgjuar, të cilat mund të kthehen nga të tejdukshme në të errët në lëvizjen e një çelësi për të rregulluar ambientin. Z. Gaugain e ka sjellë konceptin e tij në jetë në një seri imazhesh 3D që tregojnë si pjesën e jashtme ashtu edhe atë të brendshme të modelit të trenit.

Nuk është një tren publik, ose një tren pasagjerësh, tha Gaugain. Ashtu si trenat e rregullt, vagonët e ersatz do të jenë në gjendje të ndahen dhe të konfigurohen, duke lejuar, për shembull, një pjesë të trenit që të shkëputet të udhëtojë vetë.

Z. Gaugain ka raportuar se ai po bashkëpunon me ekspertë të ndryshëm për të eksploruar realizueshmërinë e konceptit të trenit G. Këto përfshijnë firmën inxhinierike në Mbretërinë e Bashkuar Eckersley O'Callaghan, prodhuesin e xhamit Saint-Gobain, ndërtuesin e trenave zviceranë Stadler dhe kompaninë e sigurisë Marine Guard.

Një tren i tillë është shumë i komplikuar, sepse nuk ka tren që lëviz në të gjitha shinat në të gjithë botën që përputhet me të gjitha sistemet, pranoi Z. Gaugain. Projektuesi thotë se ai imagjinon trenin të jetë në përputhje me rrjetet hekurudhore të Evropës dhe Amerikës, ku do të udhëtojë me shpejtësi deri në 160 kph.


Më të lexuarat