Secondary Adv

Projekti i kulles me strukture te nderprere

Share on Google+

Firma e arkitekturës Gensler ka prezantuar Central Park House, kullën 41 katëshe në Burnaby, Kanada, e cila do të shfaqë një atrium me xham në gjysmë të saj.

 

Kulla është propozuar për një vend pranë Central Park në Burnaby. E quajtur Horizon Pavilion, kjo pjesë rezidenciale e ndërtesës do të dalë në njërin skaj dhe do të vijë në tjetrën, si një bllok që nxirret nga një lojë Jenga.

Një pishinë e rrethuar me xhama nga dyshemeja në tavan do të ulet në anën e ndërtesës që shtrihet, ndërsa një tarracë e jashtme do të zërë vendndodhjen e mbrojtur nga ana tjetër. Gensler projektoi Central Park House, e cila do të përmbajë 355 banesa. Hyrja në ndërtesë do të jetë pa prekje.

Së bashku me pishinën, komoditetet për 15,000 metra katrorë për banorët do të përfshijnë gjithashtu një palestër dhe një sallë pritjeje. Dizajni është thellësisht i rafinuar dhe rimagjinon jetesën rezidenciale ndryshe nga kudo tjetër në zonën përreth, tha Gensler.

Hapësirat ofrojnë një qetësi dhe një tërheqje larg botës moderne, shtoi ai. Projekti, i cili është kulla e parë e banimit e Gensler në Kanada, pritet të përfundojë në 2025.

Qyteti i Vancouver ka ligje të rrepta për zonimin që mbrojnë korridoret e shikimit dhe parandalojnë ndërtesat e larta të bllokojnë pamjet e maleve. Burnaby po përjeton çmime rekord të shtëpive dhe një numër në rritje të propozimeve për kulla.


Më të lexuarat