Secondary Adv

Projekti i tre kullave te veshura me bime

Share on Google+

Foster + Partners ka fituar lejen për të rizhvilluar një zonë në Beverly Hills, Los Angeles, me një kopsht botanik dhe 3 kulla shumëkatëshe të mbuluara me bimë. 

 

Miratimi u dha nga Këshilli i Qytetit të Beverly Hills muajin e kaluar për të zhvilluar zonën me sipërfaqe 17.5 hektarë pranë Beverly Hilton dhe Waldorf Astoria Beverly Hills.

Vendi, i cili ndodhet midis Bulevardit Wilshire dhe Santa Monica Bulevard, do të përfshijë një palë kulla banese që do të bëhen ndërtesat më të larta në Beverly Hills. Kulla e Rezidencave Santa Monica me 32 kate do të jetë e gjatë 125 metra, ndërsa Rezidencat e Kopshteve 28-katëshe do të jenë të larta 112 metra.

Blloqet e banimit të mbuluara nga impiantet do të ndërtohen së bashku me një ndërtesë 10-katëshe që strehon një hotel me 42 dhoma dhe 37 godina banuese që do të ofrohen në bazë të një skeme të përbashkët pronësie.

Foster+Partners pretendojnë që zhvillimi prej 1.375 mln metra katrorë do të ndërtohet nga karboni i ricikluar, i mishëruar me materiale të ulëta dhe toksiciteti i ulët. Ai tha se zhvillimi ishte i përkushtuar për të qenë pikë referimi për qëndrueshmërinë e mjedisit, duke sjellë së bashku teknologji të shumëfishta për të ulur në mënyrë agresive emisionet dhe konsumin e energjisë.

Panelet diellore në vend dhe një sistem i ruajtjes së baterive do të përfshihen gjithashtu në zhvillim. Projekti është pjesë e një trendi në rritje për mbulimin e ndërtesave me bimë. Trendi u iniciua nga arkitekti italian Stefano Boeri me "pyjet vertikale" të tij.


Më të lexuarat