Secondary Adv

Ndertohet impianti me i madh fotovoltaik lundrues

Share on Google+

Grupi Sunseap i Singaporit do të shpenzojë 2 miliardë dollarë për të ndërtuar sistemin më të madh lundrues diellor në qytetin indonezian të Batam.

 

Planet për fermën diellore, e cila do të dyfishojë kapacitetin e energjisë së rinovueshme të Batam, u zbuluan pasi një memorandum mirëkuptimi u nënshkrua në fillim të kësaj jave nga Sunseap, autoriteti i zonës së lirë Batam Indonesia, Badan Pengusahaan Batam (BP Batam).

Grupi Sunseap i Singaporit kohët e fundit gjithashtu zbuloi se po instalonte panele diellore lundruese në brigjet e Singaporit për ta ndihmuar atë të përmbushë qëllimet e tij klimatike.

Marrëveshja e Sunseap Group me qytetin indonezian të Batam për një sistem fotovoltaik lundrues pritet të ketë një kapacitet prej 2,2 gigavat-pik (GWp). Ai do të vendoset në Rezervuarin Duriangkang në ishullin Batam që shtrihet rreth 1,600 hektarë (6 milje katrore).

Ndërtimi i projektit do të fillojë në 2022 dhe duhet të përfundojë deri në 2024, sipas deklaratës për shtyp të Sunseap. Pjesa më e madhe e energjisë së gjeneruar nga ferma diellore lundruese do të konsumohet në Batam, megjithëse disa mund të eksportohen në Singapor përmes një kabulli nënujor.


Më të lexuarat