Secondary Adv

Ndertohet muzeu me strukture te perthyer ne Oslo

Share on Google+

Arkitekti spanjoll Estudio Herreros ka përfunduar një muze me 13 kate, duke thënë se ndërtesa ofron "një pikë të re referimi në horizontin e Oslos".

 

E quajtur Munch, ndërtesa e Estudio Herreros është e vendosur në Bjørvika në bregdetin e Oslos. Muzeu Munch zë një vend të shquar në bregun e detit afër Oslo Opera House, i përfunduar nga firma norvegjeze Snøhetta në 2008.

Ai do të strehojë një nga dy versionet e pikturuara të The Scream pikturuar nga Munch në Oslo. Ndërtesa ngrihet në një lartësi prej 57.4 metra mbi bregun dhe është pesë herë më e madhe se muzeu origjinal i vendosur në zonën Tøyen të kryeqytetit Norvegjez.

Muzeu ofron mbi 26,000 metra katrorë hapësira ekspozite në 13 katet e tij, me katin e fundit që përmban një observator me pamje nga qyteti. Forma këndore e ndërtesës duket se anon nga teatri afër operas dhe qendra historike e qytetit.

Forma ka për qëllim të paraqesë një gjest mikpritës që fton vizitorët të hyjnë në çdo kohë të ditës. Një strukturë e podiumit në bazë përmban një holl që bashkohet me hapësirën publike përreth dhe ankoron ndërtesën në lagjen e re Bjørvika.

Do të jetë një zgjerim i hapësirës urbane publike në Bjørvika, duke ftuar të gjithë të hyjnë dhe duke e shndërruar muzeun në një mjedis të jetës së përditshme. Hapësirat e galerisë janë krijuar për të shfaqur vepra arti me shkallë shumë të ndryshme. 


Më të lexuarat