Secondary Adv

10 ndertesat me te kushtueshme ne bote 2021

Share on Google+

Shumë ndërtesa historike ekzistojnë në të gjithë botën dhe një pjesë e mire e tyre ka edhe një kosto të lartë ndërtimi.

 

Shumica e tyre kanë ambiente të jashtme dhe brendshme shumë dekorative. Ndërtesat më të shtrenjta në botë përfshijnë rrokaqiejt dhe hotelet luksoze, ndërtesat e banimit dhe ndërtesat tregtare. Më poshtë janë dhjetë ndërtesat më të shtrenjta në botë për vitin 2021.

 

10. Lotte World Tower, Koreja e Jugut, 3.11 miliardë dollarë

9. One World Trade Center, Shtetet e Bashkuara, 3.80 miliardë dollarë

8. The Cosmopolitan, Shtetet e Bashkuara, 4.10 miliardë dollarë

7. Wynn Palace, Macau, 4.2 miliardë dollarë

6. SoFi Stadium, Shtetet e Bashkuara, 4.9 miliardë dollarë

5. Resorts World Sentosa, Singapor, 4.93 miliardë dollarë

4. Apple Park, Shtetet e Bashkuara, 5.00 miliardë dollarë

3. Marina Bay Sands, Marina Bay, Singapore, 5.5 miliardë dollarë

2. Abraj Al Bait, Mekë, Arabia Saudite, 15 miliardë dollarë

1. Masjid al-Haram, Arabia Saudite, 100 miliardë dollarë

Mesxhid al-Haram është një xhami që rrethon Qabenë e Shenjtë në Mekë, Arabinë Saudite. Kjo Xhami e Madhe mbulon një sipërfaqe prej 356,000 metra katrorë. Për më tepër, zyrtarët vlerësuan se ka kushtuar një shumë kolosale prej 100 miliardë dollarë në total.


Më të lexuarat